U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Aankondigingen

BIJEENKOMSTEN

De reguliere werk- en inloop middagen en avonden zijn in zaal 4 van het Ontmoetingscentrum van Doornenburg. (voor data klik hier)

 

EVENEMENTEN

Let op, het 'Bevrijdingsweekend Doornenburg' is uitgesteld naar 9, 10 en 11 oktober 2020. Zie onderaan de 'Topic in de schijnwerper' op onze Start-pagina voor nadere uitleg.

 

PUBLICATIES

- Het Burgeu-boek is weer verkrijgbaar (o.a. in te zien en/of te koop tijdens onze werkmiddagen en/of avonden in het OC-Doornenburg (leden € 12,50 niet leden € 17,50 p/st).

- Onze Kring brengt tweemaal per jaar een blad uit onder de titel De Heraut. De inhoud gaat over diverse geschiedkundige wetenswaardigheden uit Doornenburg en directe omgeving. De uitgaven zijn voor leden gratis. Normale uitgaven zijn, zo lang de voorraad strekt, los te koop voor € 5 p/st (excl. event. verzendkosten). Speciale uitgeven zijn duurder.

- Twee dorpen in oorlogstijd 1940-1945. Een boekje waarin o.a. de ervaringen van familie Balk uit Doornenburg aan bod komt. Zie onder de rubriek/knop in het menu; 'kringblad en overige publicaties' meer informatie.

 

HISTORISCHE  UITJES

Fort Pannerdeneen historisch Fort 'te Doornenburg' waar 'de Rijn' zich splitst in 'de Waal' en 'het Pannerdenskanaal'... Het Fort werd van 2008-2011 grondig gerestaureerd en hersteld tot het imposante militair bolwerk dat het ooit was. Het ligt in het prachtig natuurgebied 'de Klompenwaard' waar zomers 'Koningspaarden' vrij rondlopen (de Klompenwaard is vrij toegankelijk, voor toegangstijden van het fort, zie hun website).

Kasteel Doornenburg, een prachtige 14e eeuwse burcht, waar ook de oudste eik (Quercus Robur L.) van Nederland staat. De burcht is ook thuisbasis van het, in zijn soort, oudst bekende 'Godszegel' en heeft in de rondleiding nu ook aandacht voor de 15e eeuwse kasteel vrouwe 'Sophia van Bylandt'. Het terrein van de burcht is het gehele jaar vrij toegankelijk. Het museum en de binnenvertrekken zijn slechts onder leiding van een gids te bezoeken. (voor openingstijden van de kasteelherberg en tijden en data van rondleidingen, zie hun website).

 

Werk-/inloop middagen en/of avonden en/of Thema-avonden

U bent van harte welkom op onze werk-/inloop middagen en/of avonden en/of Thema-avonden (toegang gratis). Op de  werk-/inloop middagen en/of avonden heeft toegang tot onze archieven en bibliotheek. Loop eens binnen in het Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 3, 6686 BS Doornenburg. De koffie/thee staat klaar (we vragen hiervoor een kleine vergoeding). Op de Thema-avonden houden wij onze Ledenvergaderingen en geven wij presentaties (leden hebben dan ook gratis toegang).

 2020

Data werk- /inloop middagen en/of Thema-avonden en ledenvergaderingen (avonden: 19:00 - 21:00 uur, middagen: 14:00 - 16:00 uur, tenzij anders vermeld).

  7 jan. Avond

21 jan. Avond

  4 feb. Avond

18 feb. Avond

3 mar. Avond

 

In verband met maatregelingen tegen het Corona-virus zijn alle werk-/inloop avonden en middagen tot 8 september afgelast.

 

 8 sep. Middag

29 sep. Avond

13 okt. Avond Vooralsnog is deze avond i.v.m. het geplande '75 jaar bevrijd' evenement afgelast. Suggestie: Bezoek onze gratis tentoonstelling in de Orgelzaal van de kerk.

27 okt. Avond

10 nov. Avond THEMA-AVOND aanvang 19:00 uur Algemene Leden Vergadering met aansluitend eenthema presentatie. 

24 nov. Avond