U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


Aankondigingen

BIJEENKOMSTEN

Let op, i.v.m. de anti-coronavirus maatregelen zijn alle werk- en inloop middagen en avonden alsmede de voorjaars-Ledenvergadering geschrapt. Hopelijk kunnen we na mei 2021 wel weer starten. Voor de in 2021 nog wel gepland staande datums klik hier).

 

EVENEMENTEN

Let op, het in april 2021 geplande 'Bevrijdingsweekend Doornenburg' is komen te vervallen. Het bestuur zal nog nader bepalen hoe verder....

 

PUBLICATIES

- Het Burgeu-boek is weer verkrijgbaar (o.a. in te zien en/of te koop tijdens onze werkmiddagen en/of avonden in het OC-Doornenburg (leden € 12,50 niet leden € 17,50 p/st).

- Onze Kring brengt tweemaal per jaar een blad uit onder de titel De Heraut. De inhoud gaat over diverse geschiedkundige wetenswaardigheden uit Doornenburg en directe omgeving. De uitgaven zijn voor leden gratis. Normale uitgaven zijn, zo lang de voorraad strekt, los te koop voor € 5 p/st (excl. event. verzendkosten). Speciale uitgeven zijn duurder.

- Twee dorpen in oorlogstijd 1940-1945. Een boekje waarin o.a. de ervaringen van familie Balk uit Doornenburg aan bod komt. Zie onder de rubriek/knop in het menu; 'kringblad en overige publicaties' meer informatie.

 

HISTORISCHE  UITJES

Fort Pannerdeneen historisch Fort 'te Doornenburg' waar 'de Rijn' zich splitst in 'de Waal' en 'het Pannerdenskanaal'... Het Fort werd van 2008-2011 grondig gerestaureerd en hersteld tot het imposante militair bolwerk dat het ooit was. Het ligt in het prachtig natuurgebied 'de Klompenwaard' waar zomers 'Koningspaarden' vrij rondlopen (de Klompenwaard is vrij toegankelijk, voor toegangstijden van het fort, zie hun website).

Kasteel Doornenburg, een prachtige 14e eeuwse burcht, waar ook de oudste eik (Quercus Robur L.) van Nederland staat. De burcht is ook thuisbasis van het, in zijn soort, oudst bekende 'Godszegel' en heeft in de rondleiding nu ook aandacht voor de 15e eeuwse kasteel vrouwe 'Sophia van Bylandt'. Het terrein van de burcht is het gehele jaar vrij toegankelijk. Het museum en de binnenvertrekken zijn slechts onder leiding van een gids te bezoeken. (voor openingstijden van de kasteelherberg en tijden en data van rondleidingen, zie hun website).

 

Werk-/inloop middagen en/of avonden en/of Thema-avonden

U bent van harte welkom op onze werk-/inloop middagen en/of avonden en/of Thema-avonden (toegang gratis). Op de  werk-/inloop middagen en/of avonden heeft toegang tot onze archieven en bibliotheek. Loop eens binnen in het Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 3, 6686 BS Doornenburg. De koffie/thee staat klaar (we vragen hiervoor een kleine vergoeding). Op de Thema-avonden houden wij onze Ledenvergaderingen en geven wij presentaties (leden hebben dan ook gratis toegang).

Data werk- /inloop middagen en/of Thema-avonden en ledenvergaderingen (avonden: 19:00 - 21:00 uur, middagen: 14:00 - 16:00 uur, tenzij anders vermeld).

 ---------------------------------------------------------------------------

 

In verband met de anti Corona maatregelen zijn alle geplande bijeenkomsten en evenementen tot juni 2021 geschrapt

2021

 5 jan.     Avond

19 jan.    Avond

 2 feb.     Avond

16 feb.    Avond

 2 mar.    Avond

16 mar.   Middag

9-10-11 apr. Overdag Tentoonstelling WOII

20 apr.    Avond

18 mei    Avond. Voorjaars-ledenvergadering & Thema-avond

25 mei    Avond

 8 jun.     Avond ?

22 jun.    Avond ?

31 aug.   Avond 

14 sep.   Middag

28 sep.   Avond

12 okt.    Avond

26 okt.    Avond

 9 nov.    Avond. Najaars-ledenvergadering & Thema-avond

23 nov.   Avond