De reguliere werk- en inloop middagen en avonden zijn in zaal 4 van het Ontmoetingscentrum van Doornenburg. (voor data klik hier)

Let op, het 'Bevrijdingsweekend Doornenburg' is uitgesteld naar 9, 10 en 11 oktober 2020. Zie 'Topic in de schijnwerper' op onze Start-pagina voor nadere uitleg.

* De Heraut

Onze kring geeft tweemaal per jaar een kringblad uit: “De Heraut”. Onze leden ontvangen dit gratis. Het bevat diverse artikelen betreffende geschiedkundige 'weetjes' over Doornenburg en directe omgeving. De normale uitgaven zijn los, zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar  voor € 5,- (excl. event. verzendkosten). Speciale uitgaven zijn duurder.

Ook uw artikelen/ verhalen/ vertellingen/ foto’s en/of stukjes persoonlijke geschiedenis zijn van harte welkom! Stuur deze eenvoudig middels onze 'contact link' of naar ons mailadres (info@historischekringdoornenburg.nl).

Een paar voorbeelden van artikelen, zoals deze in eerdere uitgaven van ons kringblad 'De Heraut' verschenen:

De gezondheidszorg in- en rondom Doornenburg rond 1870

Een overste rentmeester op de Doornenburg

Doornenburg en de Schatting van het jaar 1369

* Boek over de Burgeu

In 2017 stelde een werkgroep van de Historische Kring Doornenburg een prachtig boekwerkje samen over De Burgeu. Een gebied langs het Pannerdenskanaal waar lang veel gezinnen woonden. Het boekje is verkrijgbaar bij onze historische Kring. Kosten (excl. eventuele porti) : € 12,50 voor leden en € 17,50 voor niet leden.

* Wereldoorlog II in Doornenburg

Omdat het in 2014 precies 70 jaar geleden was dat Doornenburg moest evacueren en ons gebied in "De Haupt Kampf Linie (HKL)" van de Duitse Wehrmacht kwam te liggen, hebben we een themanummer van de Heraut uitgebracht. Hierin werd bijzondere aandacht aan die periode besteed.  De inhoud werd gebaseerd op ooggetuige verslagen. In 2020 verschijnt een 3e herziene druk van deze uitgave. Kosten (excl. event. verzendkosten) : € 15,--

* Boek over de Duizendjarige eik bij Doornenburg

Hoewel niet door onze Historische Kring uitgegeven, is dit boekje in deze rubriek vermeldenswaardig. Het boek werd geschreven door de heer D. Schils, ex-Doornenburger en voorheen voorzitter van het bestuur van de 'Stichting tot Behoud van den Doornenburg' (ons kasteel). Het gaat volledig over 'onze' Duizendjarige eik en geeft een goede samenvatting van wat er door de eeuwen heen over deze eik werd geschreven  ......lees meer